Pluselig er livet snudd på hodet

IMG_4224

Disse rosene er fra hagen, knipset for bare en mnd siden. Det er en grunn for at rosaroseblogg ble til, som sikkert mange av dere vet. Kan leses om HER hvis ønskelig og noe også HER

IMG_4332

Hver og en av oss møter utfordringer i livet. Mange av mine utfordringer har vært sykdom. Bildet over er fra en av mine/våre mange turer siden jeg ble frisk igjen siste helgen i mai i år. Før dette hadde jeg fjernet livmoren og hatt et nytt MS attack i venstre side av kroppen(og konsentrasjonen) På Bønnesenteret i Levanger, Nordic Missino, helbredet Jesus meg:D Kom hjem uten noe symptomer!

IMG_4343

Det har vært fantastisk å kunne gå på tur på fjellet nesten daglig siden siste helgen i mai!

Så PANG! Armen ville ikke virke og en grusom smerte, som om jeg hadde brent meg i venstre arm, dukket opp. Et nytt MS-attack.. Jeg hadde fått telefon fra sykehuset 12.september der det viste en betennelsesflekk i hodet ved forrige MR, så jeg visste at det var aktivitet. Ms kan du lese om på nettet hvis du vil, men det legene sier er at det er en kronisk betennelse, som vandrer rundt i sentralnervesystemet og rammer myelinet(fettpølser/”broer” som gi beskjed fra hjernen og ut til f.eks armen om å bevege seg)

IMG_4405

I fem dager var jeg på sykehuset og fikk kortison, solu Medrol, og trapper ned på tabeletter hjemme. Dette for å stoppe betennelsen som er aktiv og for å sende “signaler” til nervene i armen. Kraften har kommet seg endel i armen, kan løfte lette ting:) smertene varierer, men er ikke borte.. Og kroppen er helt på felgen etter medisinen, så sofaen er inntatt. Sykemeldt. Etter nedtrapping på disse medisinene så vil legen trappe meg opp på ms-bremsemedisin, for å stoppe evt. nye attack. Det blir noen nye utfordringer.

IMG_4439Disse rosene er rett utenfor Nevrologisk på Haukeland sykehus.For meg er det en påminnelse: Jeg skal bli oppreis igjen:)

IMG_4461

Snille mannen som kjøpte favorittkaken til meg. Viktig å finne mange lyspunkt og kose seg:D

IMG_4403

Dette skiltet kjøpte jeg i butikken under legekontoret, den dagen jeg ble lagt inn. Måtte kjøpe det. Det talte til meg. Sto der med tårer i øynene for smerten var så utholdelig i armen, og fortvilelsen like så. Lurte på om jeg skulle bare løpe ut av butikken, Ingvilds blomsterbutikk, men ville ha dette med meg. Kom til kassen og beklaget meg, for de så nok tårene.. “Gi henne en sjokolade!” sa hun ene som jobba der til hun andre. Jeg puttet belgisk trøffel i munnen og var tykk i halsen..

Det finnes mye å glede seg over. Ta vare på de øyeblikkene og minnene, og skap nye ❤ jeg har maange fine minner fra i sommer. De skal jeg “ruge” litt på nå, og glede meg til jeg er på beina igjen. Da skal jeg gjøre mye, som får meg, og ja´ kanskje andre, til å smile;) og jeg kjenner, min styrke og lovsang: fortsatt min Frelser. Kan løfte min arm som kjennes ut som den har brannsår, i tilbedelse til Han som er trofats, tross omstendigheter

5 thoughts on “Pluselig er livet snudd på hodet

 1. Så vondt å høre. Har tenkt på deg mye, og
  ber for deg jevnlig. Du står på min bønneliste.
  Håper virkelig at Gud igjen vil helbrede deg.
  Flott å høre at du har vært så bra i sommer.
  Jeg klager over at Gud ikke helbreder stemmebåndene
  mine, men det er jo ikke vanskelig å leve med i
  forhold til det du kjenner på av smerter. Jeg har jo
  ikke vondt, annet enn at jeg blir sliten i stemmebåndene av og til.
  Ønsker deg Guds rike velsignelse og ber om hans berøring
  til din helse 🙂 Klem fra meg 🙂

 2. Huff så leit å lese om situasjonen din. Du er tapper Lisbeth og sterk i din tro. Godt at Jesus holder oss oppe i alle motganger i livet! Ønsker deg god bedring og hilser deg med Salme 23. Det er min ynglingsalme når jeg har motgang. Han vil være med deg i alt. Stor klem fra meg til deg Lisbeth. Tar deg med i mine bønner! 🙂

 3. Dette var tøft å lese, Lisbeth! Men du er igjen lagt frem for Gud. Må Han velsigne og bevare deg gjennom disse dagene. Husk at Han er den samme i dag som i går!

  Fred og hvile i Jesu navn!

 4. Hei på deg og takk for hyggleg melding du la igjen hos meg! Kjekt å treffe vestlendingar her i bloggverden ;o) Sterkt å lese historia di, er rart kordan nåke får så mykje meir en andre, og nokon går heilt “fri” for alt gjennom livet…. Eg tenkjer at kanskje nokon er blitt utrusta med meir styrke til å takle motgang enn andre, og dermed får meir motgang….. kanskje du er ein av dei….. Husk at det er i motbakke det går oppover….. det er nok ei mager trøst, men viktige ord….
  Nydelege bilder du viser frå heime din, alt etter min smak!!! Herlig arbeidskrok og masse flotte igjennbruks idear!! Takk for masse inspirasjon! :o)
  Ynskjer deg masse, masse lykke til!
  klem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s