Hvorfor rosa roseblogg?

 DSC_5130

Jeg har sydd en pute av en liten duk med rosa roser på. Ingen overraskelse for de som kjenner meg at jeg er glad i ting med rosa roser på;)

DSC_5131

Hvorfor har jeg en blogg som heter “rosaroseblogg”? Hvorfor er jeg spesielt opptatt av rosa roser?

Nå tror jeg det er på tide å fortelle min historie bak hvorfor jeg maler rosa roser og startet med denne bloggen..

Jeg “kaster” meg ut i det..:

I mars 2011 ble jeg lagt inn på sykehus med lammelse på venstre side av kroppen. Det begynte 48 timer tidligere ved at jeg mistet følelsen i venstre fot. Da jeg ble sendt på akutten på Haukeland sykehus og fått en seng å ligge i, mistet jeg også evnen til å huske, taleevnen og fikk problemer med å puste. Da kom panikken.. Tårene kom og jeg ble i all hast kjørt inn i en CT-maskin som scannet hjernen. De trodde jeg hadde fått hjerneblødning. Jeg husker at jeg måtte ta ut øredobbene før jeg skulle inn i CT `en. Høyre arm fungerte, så jeg fikk de av. Etterpå bekymret det meg at jeg ikke visste hvordan jeg skulle få de på igjen.. mange rare tanker man kan ha i en krisesituasjon.. Jeg puttet de de i lommen med min høyre hånd mens noen løp med min seng i gangene på sykehuset, inn i heisen og inn på et rom der jeg fikk sprøyte i magen og intravenøs medisin.

DSC_5135

En lang, skummel og smertefull natt ventet.. Smertefull ved at jeg fikk en lang nål inn i ryggmargen av en lege som ikke kunne stikke- skal ikke utbrodere dette-Pipingen fra alarmen som var koblet til dryppet i armen avbrøt tankene mine. Min mann hadde dratt hjem. Barna, som forøvring er store, hadde nok noen spørsmål og det var ikke så kjekt å være alene..

Jeg var alene med tankene mine. Kom jeg aldri til å kunne snakke igjen? Eller gå? Kom jeg alltid til å være lam i venstre side? Skulle jeg dø? Hva med alle drømmene mine, ting jeg hadde lyst å gjøre?

Jeg ba til Gud: “Kjære Gud, nå må du hjelpe meg! Hjelp meg så jeg ikke tenker fryktelige tanker! Hjelp meg å fokusere på noe som ikke gjør meg redd.” Min tro til Gud er ganske enkel: Han er min himmelske Fader, min Pappa, en som er der for meg. En som har hjulpet meg før; i andre store livskriser. Han sendte Jesus, sin eneste sønn, hit for min skyld. For vår skyld. Slik at vi kan ha kontakt med Pappa i himmelen, både nå og i evigheten-En Frelser- Jeg trengte en til å frelse meg der og da, også. Jeg trengte en til å gi meg noe å tenke på, noe å fokusere på. Jeg var ganske sliten, så øynene var lukket. En vakker rosa rose dukket opp for mitt indre. Tankene mine fokuserte på den, mens jeg pratet inni meg med min “Pappa”.

DSC_4656

(Rose fra hagen vår, plantet 2012. Bildet tatt av min datter, hennes blogg er HER)

Hele natten  “gav” han meg nye rosa roser, som jeg så for meg i tankene, så lenge jeg var våken. Jeg sa inni meg: “Hvis jeg noen gang kan bevege meg igjen, da skal jeg male disse rosene, til Din Ære.”

Det tok sin tid å finne ut hva som feilte meg, den første ryggmargsveske-prøven var mislykket, full av blod. Etter den fikk jeg en intens hodepine som resultat av trykkfall i sentralnervesystemet. Mye kan fortelles fra de to ukene på sykehuset, men jeg endte opp med diagnosen MS. De ville jeg skulle reise hjem den dagen. De pakket diagnosen så fint inn i ord som gjorde at jeg var et stort spørsmålstegn. Jeg synes det ble litt styr å måtte komme inn igjen morgen etter for samtale med legen og å få medisin med hjem. Men da min mann reiste og jeg lå alene igjen, med tankene mine, angret jeg. Sov ikke så mye den natten. Hadde glemt rosene fra to uker tidligere.

Jeg kom hjem, til påske. De stilte meg spørsmål på sykehuset, som jeg ikke kunne svare på. Hjernen var liksom ikke påkoblet.. F.eks: Hvilken måned er det? Hm… jeg kom på Desember, og svarte at desember er en måned! Sykepleieren svarte med “hmm.”

Det var tungt å komme hjem og ikke være frisk. Tenkte at når jeg kommer hjem fra sykehus: da er man frisk. Jeg var friskere, ja. Jeg kunne gå med to staver, sånne som folk trimmer med.

Jeg kunne ikke lese, og hadde mistet mye av talespråk. Fryktelig sliten var jeg også, lå nesten hele tiden. Klarte å lage grøt til middag mens mannen var på jobb. Det kunne gått bedre, med tanke på at jeg veltet både melken og riskornene over hele gulvet (og brukte alle kreftene på å tørke det opp og finne ny)

Etter noen dager fikk jeg et brev i posten, fra venner i Tønsberg. World outreach mission skulle ha en konferanse. Med ett kjente jeg inni meg: “Der skal jeg!” Jeg dro, med fly. (Jeg klarte det!) Roland Baker, som driver Iris ministries med sin kone Heidi Baker, skulle tale. Jeg hadde store forventninger. Hadde lest bøkene deres, om alle miraklene som skjer i deres nærvær i Jesu Navn.

Førs ble jeg skuffet. Baker forlot møtet uten å be for meg, selv om jeg karret meg frem, som en av de første. Men konen til pastor Liverød gikk ut i gangen etter han, og hentet han. Uansett er det Jesus som helbreder, ikke Roland, men det var alikevel tøft å kjenne på den avvisningen jeg følte da han gikk selv om jeg hadde spurt om forbønn. Tanker som: “Det er ikke vits i! Du har dummet deg ut for alle! Alle så at du måtte ligge i den solstolen og tror sikkert du bare vil ha oppmerksommhet.”

Han kom inn igjen, løftet min venstre fot, som jeg ikke hadde følelse i, og jeg kjente en kraft som kom inn i min kropp.

hjerte hver dag vannmerke

Hvert møte den helgen la han hendene på meg, og jeg fikk mer og mer kraft og språket kom tilbake for fullt, følelsen i venstre side også. Nei det var ikke Baker som gjorde det. Det var Guds kraft, ved Den Hellige ånd, i Jesu Navn.

Nytt liv, takknemlighet, og ære til Pappa! Nå maler jeg roser, fordi jeg lovte det den gangen på sykehuset. Av takknemlighet, og for mitt løfte. Da jeg hadde fått hjernen min”tilbake” husket jeg en tale jeg hadde hørt av Rachel Hickson fra London: ” En rosa rose er et symbol på å være en oppreist kvinne, i Herren, som finner sin plass i Guds rike.”

Har du funnet din plass? Vær oppreist, som deg selv, en elsket kvinne. Klarer du ikke være oppreist enda, er du alikevel elsket, og hvis du tør å be en bønn til Gud, Fader- Pappa, så vil Han hjelpe. Han har hjulpet meg både i, gjennom og ut av sykdom, og kriser.

Nyttårshilsen fra meg

11763_378015428982688_595542190_n

Se mer av mine bilder HER

6 thoughts on “Hvorfor rosa roseblogg?

 1. Litt av et vitnesbyrd. Flott å høre at du ble frisk.
  For en skremmende opplevelse å plutselig ikke
  kunne verken bevege seg eller snakke. Ikke en gang lese
  og huske. Klarer vel ikke forestille meg hvordan det føles.
  Det eneste jeg sliter med er at jeg ikke har normal stemme
  etter at legene skadet nervene til stemmebåndet.
  Klarer ikke synge lenger, noe jeg hadde stor glede av før,
  Men det er jo til å leve med, men sliter litt med hvorfor
  Gud ikke vil gjøre noe med det. Er blitt bedt for mange ganger
  av mange forskjellige, uten at noe skjer.
  De rosebildene dine er nydelige.
  Ønsker deg et velsignet godt nytt år fylt av mange
  gode opplevelser 🙂

  • Takk for støttende ord ❤ skjønner godt du savner å synge! Det hadde vært tøft for meg også å oppleve. Men Gud er ikke ute etter tilbedelse, men tilbedere. Så det viktigste er å "synge" med hjertet, i alt vi gjør 🙂 ikke sant? Klem fra meg

 2. Flott innlegg,å takk som deler historien din med oss.
  For en skremmende opplevelse du gikk igjennom,å for en glede å bli frisk igjen!
  Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår:)
  Klem Caroline

 3. Jeg leser vanligvis ikke så mye på interiør- og “rosa-blogger”, men så kom jeg over dette innlegget i går. Og for et vitnesbyrd du gir her! Jeg klarte ikke holde tårene tilbake da jeg leste det du skrev og ble bare satt ut…. Tusen takk for at du var frimodig og delte dette. Ønsker deg Guds rike velsignelse over liv og tjeneste!

  • Tusen takk skal du ha 🙂 Visste ikke at det var et begrep som het “rosa-blogger” før lenge etter eg startet å blogge.. hadde kanskje valgt et anet navn da 😉 men nå vet du og flere grunnen. Guds velsignelse over deg også og takk for opmuntrende ord! Klem

 4. Hei! Har ikkje besøkt bloggen din før `no. Det var sterkt å lesa vitnespyrdet ditt og korleis du har brukt den krisa du var i til å herleggjera Guds namn Helsar deg med 2. Mosebok 20.24.Legg merke til at det står, Han (Gud) lar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s